Het coronavirus en de tijdelijke gevolgen voor ons crematorium

Vanaf 1 juli 2020 zijn er vanuit de overheid versoepelde maatregelen van kracht rondom het Coronavirus. Wij zijn verplicht om ons te conformeren aan deze regels. Wat niet verandert is de intieme sfeer van onze locatie waarin u in een rustige omgeving afscheid kunt nemen van een geliefde. Bij ’t Lief doen wij er alles aan om in samenspraak met nabestaanden en binnen de huidige mogelijkheden een persoonlijke dienst samen te stellen waarin we het leven van de overledene herdenken.

De maatregelen die wij hebben getroffen

Naast de opgelegde maatregelen hebben wij in ons crematorium aanvullende acties ondernomen om verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. Hygiëne staat nog meer dan ooit centraal. Concreet betekent dit dat wij meerdere keren per dag alle deurklinken, oppervlaktes en het meubilair desinfecteren. Onderling houden wij ruime afstand van elkaar.

 

De volgende maatregelen zijn vanaf 1 juli van kracht:

 

  • Bij de afscheidsdienst is het maximaal aantal aanwezigen in overleg, wij stemmen dit graag met u af. Onze ruimte leent zich goed voor kleine gezelschappen en op deze manier is het mogelijk om 1,5 meter afstand tot elkaar te bewaren.

  • Wij bieden weer catering aan.

  • Fysiek contact wordt tot een minimum beperkt. We overleggen graag voornamelijk telefonisch met u over het vormgeven van de afscheidsdienst.

  • Handen schudden is momenteel niet mogelijk en wij vragen u dan ook dit te respecteren.

 

Deze aanvullende alternatieven bieden wij aan

Wij realiseren ons dat de opgelegde maatregelen veel impact hebben. Ook in deze tijd staan wij voor u klaar en denken mee over alternatieven. Een livestream is een goede manier om meer mensen op hetzelfde moment bij de afscheidsdienst te betrekken. Voor deze service vragen wij geen vergoeding. De dienst wordt daarnaast door ons opgenomen, deze kunt u 30 dagen lang kosteloos online terug te kijken. Tijdens de uitvaart heeft u de beschikking over audiovisuele apparatuur. Zodra alle faciliteiten weer open zijn is het uiteraard mogelijk om op onze locatie alsnog een herdenkingsbijeenkomst te organiseren.

Neem gerust contact met ons op

Bij ’t Lief doen wij er alles aan om een waardig afscheid voor uw geliefde te organiseren. Gezien de bijzondere omstandigheden hopen wij op uw begrip voor de getroffen maatregelen. Neem gerust contact met ons op als u aanvullende vragen heeft.