top of page
‘t Lief is een energieneutraal en duurza
‘t Lief is een energieneutraal en duurza

Een duurzaam crematorium met een prachtige uitstraling

‘t Lief is een duurzaam crematorium met een prachtige uitstraling. Het pand heeft een unieke en moderne architectuur, waarbij voornamelijk gebruik is gemaakt van duurzame materialen als hout en glas. Het crematorium bestaat uit twee gebouwen die gescheiden worden door een waterpartij. Via een houten brug begeeft u zich van het ceremoniegebouw naar de crematieruimte.

‘t Lief is een energieneutraal en duurza

De symboliek van het pand

De symboliek geeft aan dat de overledene naar een andere bestemming wordt gebracht, naar “de overkant”. Het beeld is zo oud als de mensheid en komt voor in Griekse mythologie, waarin overledenen na hun dood een rivier moeten oversteken om in het hiernamaals te komen. Met deze verbinding bieden we u de mogelijkheid nog iets langer bij uw geliefde te zijn. In deze ruimte ziet u een weids panorama over het weidelandschap met watergangen.

Elektrisch cremeren

 

‘t Lief is het eerste energieneutrale crematorium in Nederland dat volledig gebruikmaakt van elektrische crematieovens. Onze werkwijze is nagenoeg emissieloos. Het is een beproefde techniek, die in Zwitserland en Zuid-Duitsland is ontwikkeld en daar al langer in gebruik is. Dankzij zonnepanelen en heetwaterreservoirs wordt het pand voorzien in de eigen energiebehoefte. Voor alle ramen is energiezuinig triple glas gebruikt.

bottom of page