top of page
't Lief-1.jpg

Hoe is crematorium ‘t Lief ontstaan?

Afscheid nemen is zwaar, maar biedt tegelijkertijd een manier om uw geliefde te gedenken en deze een laatste eer te bewijzen. En dat moet goed. Crematorium ‘t Lief ondersteunt u hierin. Onze aspiratie is om het meest gastvrije crematorium van Nederland te zijn. In een pand dat aan milieuvriendelijke voorwaarden voldoet.

Onze visie

 

‘t Lief is het initiatief van vastgoed- en hospitality-ondernemer Stefan Kroezen. Het is hem tijdens bezoeken aan crematies opgevallen dat diensten beter en persoonlijker moeten worden. Stefan licht toe: “Je wilt niet buiten wachten op de vorige groep, je wilt aangename begeleiding en je verwacht goede koffie”.

Zo kreeg het concept langzaamaan vorm, waarbij ook het idee voor een duurzame uitvaart ontstond.

Over ons_ het eerste elektrische cremato

"De historische naam van het gebied waar ons crematorium is gebouwd is het Liefland. Daarom hebben we haar ‘t Lief genoemd."

Na de creamtie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Na de crematie

Modern House

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mens

Gastvrijheid en een persoonlijk afscheid zijn voor Stefan essentiële waarden. Iedereen verdient een afscheid waarbij zowel de overledene als de nabestaande centraal staat. ‘t Lief legt daarom de lat hoog. Voor zowel de ruimte, de persoonlijke aandacht als duurzaamheid.

Maatschappij

“Ik probeer een duurzame ondernemer te zijn. Er bestaan alternatieven, dus waarom kiezen we nog voor fossiel? Met de gasproblematiek in gedachten bespaart elektrisch cremeren een gigantische uitstoot per jaar. Alles wat ik doe probeer ik fairtrade te doen en mijn inkoop is zoveel mogelijk ecologisch of biologisch. Groen en luxe hoeven niet lijnrecht tegenover elkaar te staan.”

Milieu

Mede dankzij de techniek uit Zwitserland en Zuid-Duitsland, is ‘t Lief het milieuvriendelijkste crematorium van Nederland. De zonnepanelen en het gebruik van uitsluitend groene stroom maken ‘t Lief tot het eerste crematorium dat volledig klimaatneutraal is.

bottom of page