top of page
  • Foto van schrijverCrematorium 't Lief

Een duurzame uitvaart bij ’t Lief
’t Lief wil voorop blijven lopen op het gebied van duurzaamheid. We vertelden eerder al over de manier waarop wij duurzaam ondernemen. Ons crematorium is nagenoeg energieneutraal, maar we doen meer om uitvaarten zo duurzaam mogelijk te maken. Omdat we geloven dat de wereld mooier wordt als we aandacht blijven besteden aan onze omgeving. Zodat volgende generaties nog kunnen genieten van een groene aarde. Bovendien hopen we hiermee te laten zien dat groen ondernemen en luxe prima samengaan. Dat kan ook in de uitvaartbranche, volgens directeur Ron van Harten.


Elektrisch cremeren

In de panden van ’t Lief worden geen fossiele brandstoffen gebruikt. Alles is elektrisch en werkt op zonne-energie. Ron vertelt: “We kopen zonne-energie op en hechten er veel waarde aan dat we zo duurzaam mogelijk met die elektriciteit omgaan. Het elektrisch cremeren gebeurt dus ook met die duurzaam opgewekte stroom. De crematieoven wordt verhit door middel van verwarmingselementen. Restwarmte van de crematies slaan we op in grote buffervaten. Daarmee verwarmen wij bijvoorbeeld onze vloeren in de wintermaanden.”


Gelegen in het groen

Gastvrijheid en duurzaamheid gaan bij ’t Lief dus hand in hand. Daarnaast blijft de omgeving Ron dagelijks inspireren: “Onze locatie is bijzonder. We zijn uitstekend bereikbaar, maar toch omringd door het prachtige polderlandschap. De natuur is hier nooit ver weg. In onze vijvers zwemmen meerkoeten en in het veld zien we hazen en roofvogels. Iedereen die hier komt is, wat mij betreft terecht, positief verrast over de mooie omgeving.” Het pand is daarnaast volledig uit een houten skelet opgetrokken.


Luxe en duurzaam en lokaal inkopen

Ons stijlvolle en gastvrije crematorium straalt luxe uit. Wij zijn er trots op dat dit niet ten koste hoeft te gaan van duurzaam ondernemen. De inkoop van onze producten gebeurt bovendien heel bewust. Als het mogelijk is, dan kopen we bij voorkeur lokaal in. Dat doen we bijvoorbeeld voor het meeste eten en drinken. Bij een landgoed in de buurt nemen we vruchtensappen en kaas af.


Meer duurzame uitvaarten

De vraag naar duurzame uitvaarten neemt toe. Door uitvaartverzorgers, verzekeraars en fabrikanten wordt steeds meer aandacht besteed aan onder andere het productgebruik. Een goede ontwikkeling wat ons betreft. Bij ’t Lief voldoen we al snel aan alle eisen die worden gesteld aan een duurzame uitvaart. “We blijven handelen vanuit onze eigen overtuigingen en zoeken continu naar mogelijkheden om authentiek te blijven. Alleen doen wat past bij ’t Lief. Die oprechte aandacht in en betrokkenheid bij duurzaam ondernemen straalt op ons af. Eigenlijk hoeven we het niet eens te vertellen, wat ons betreft is het een vanzelfsprekendheid”, licht Ron toe.


Wil je meer weten over duurzame uitvaarten en/ of crematies? Neem dan contact met ons op!

Comentarios


bottom of page