top of page
  • Foto van schrijverCrematorium 't Lief

Het meest duurzame crematorium van Nederland

Bij ’t Lief streven we er niet alleen naar om het meest gastvrije crematorium van Nederland te zijn, maar ook het meest duurzame. Sterker nog, we zijn het eerste energieneutrale crematorium van het land. Onze werkwijze is nagenoeg emissieloos. Hoe we dat doen? Door slim gebruik te maken van energiezuinige oplossingen bijvoorbeeld. Wij vertellen graag meer over onze visie op duurzaamheid.Energieneutraal crematorium

Uw geliefde een waardig afscheid geven staat bij ons voorop. Toch proberen we daarnaast bij alles wat we doen rekening te houden met de impact die onze acties hebben op de aarde. Het pand is voornamelijk gebouwd met duurzame materialen zoals hout en glas. Wij zijn het eerste energieneutrale crematorium van Nederland dat volledig gebruikmaakt van een elektrische crematieoven. Het is een beproefde techniek en bovendien bijna geheel emissieloos. Dankzij zonnepanelen en het efficiënt gebruik van restwarmte wordt het pand voorzien in de eigen energiebehoeften. Voor alle ramen is energiezuinig triple glas gebruikt.


Lokale leveranciers

Wij werken bij voorkeur met lokale leveranciers. Ondernemers uit de regio, die streekproducten van hoge kwaliteit leveren. Onze inkoop vindt zoveel mogelijk plaats bij biologische en ecologische leveranciers die hier in de buurt zitten. Dat heeft bovendien als voordeel dat we de regionale economie steunen.


Groen en modern

We wisten al meteen dat gastvrijheid en duurzaamheid bij ’t Lief centraal moesten staan. Bij het ontwerpen van het pand, het gebruik van materialen en het uitkiezen van leveranciers trokken we onze groen visie door. Daarmee leveren wij een bijdrage aan de natuur en geven iets terug aan de omgeving. Ons pand is omgeven door water en natuur.


Crematorium ’t Lief is hét bewijs dat groen en modern hand in hand gaan. Het pand heeft een luxe uitstraling, is eigentijds en van alle gemakken voorzien. Wat ons betreft is dit alles een mooi uitgangspunt om de duurzame visie verder door te trekken. Wij blijven continu kijken naar hoe we zo min mogelijk impact hebben op natuur en milieu en op welke wijze we iets terug kunnen geven aan de regio.

Comments


bottom of page