top of page
  • Foto van schrijverCrematorium 't Lief

Het coronavirus en de mogelijkheden bij ‘t Lief


uitvaart corona
Crematorium ‘t Lief | Uitvaart tijdens corona

Bij crematorium ’t Lief staat gastvrijheid centraal, ook in tijden waarin we rekening moeten houden met de maatregelen die zijn getroffen door de uitbraak van het coronavirus. Helaas waart het virus nog steeds rond en dat heeft al maanden gevolgen voor de manier waarop uitvaartdiensten worden vormgegeven. Wij zijn verplicht om ons te conformeren aan de regels die de overheid stelt. Bij ’t Lief denken we graag met u mee over de mogelijkheden om een uitvaartdienst en eventuele nazit naar wens van de nabestaanden vorm te geven. Of dat nu om een kleinschalig en intiem of groots afscheid gaat.


Een intiem afscheid

Bij crematorium ’t Lief vinden kleinschalige afscheidsdiensten plaats. Onze ceremonieruimte straalt licht en rust uit en is omringd door water en natuur. Voor nabestaanden is het mogelijk hun overleden dierbare te begeleiden naar het naastgelegen crematorium. In de stijlvolle ceremonieruimte kan een kleine nazit plaatsvinden. Voor een intiem afscheid is de locatie van ’t Lief heel geschikt. Hier kan een ceremonie en crematie plaatsvinden, of alleen een afscheidsdienst.


Afscheidsdienst op een andere locatie

’t Lief heeft de handen ineengeslagen met een aantal prachtige locaties die dichtbij ons crematorium gelegen zijn. Op deze plekken is het mogelijk om een afscheidsdienst te organiseren voor een grotere groep mensen. Afhankelijk van de locatie zijn dat er maximaal 100. Wij denken graag mee met de nabestaanden over de exacte invulling van een uitvaartdienst bij VRIJ, LOF of Landgoed Mariënwaerdt. Het is mogelijk om de dienst voor of na de crematie bij ‘t Lief plaats te laten vinden.


Voorbeeldenscenario’s

Wij vinden het belangrijk vinden om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de nabestaanden. Onderstaande scenario’s zijn voorbeelden van de mogelijkheden die er zijn om een uitvaartdienst vorm te geven.


’t Lief en VRIJ

13.30u: Een select gezelschap van nabestaanden arriveert bij crematorium ’t Lief om hier een korte afscheidsdienst bij te wonen en de overleden dierbare hier achter te laten.

15.15u: Na het afscheid en de crematie gaat het selecte gezelschap naar VRIJ, waar ook andere gasten inmiddels zijn gearriveerd om te proosten op het leven van de overledene.LOF en ‘t Lief

9.30u: Alle gasten worden met koffie en thee welkom geheten bij LOF. Hier vindt de uitvaartdienst plaats. Na de plechtigheid wordt buiten door alle aanwezigen een erehaag gevormd.

12.15u: De familie arriveert bij ’t Lief om de overleden dierbare hier te laten cremeren.

12.45u: Het selecte gezelschap nuttigt hier nog een lunch of drinkt bijvoorbeeld een borrel.Gastvrijheid en service blijven bij ‘t Lief voorop staan. Ook als de beperkingen zijn opgeheven denken wij graag mee over de invulling van een uitvaartdienst op een van onze locaties.

留言


bottom of page