top of page
  • Foto van schrijverCrematorium 't Lief

De herinnering in beeld: livestream uitvaartAfscheid nemen is intiem, persoonlijk en definitief. Tijdens de uitvaartceremonie krijgen alle nabestaanden en bekenden de kans om nog een laatste keer afscheid te nemen van iemand die hen dierbaar was. Dat is precies de reden dat er vaak veel belangstelling is voor het bijwonen van een uitvaart. Toch is het niet altijd en voor iedereen mogelijk om aanwezig te zijn. Vanwege de afstand, omdat iemand ziek is, niet mobiel of door de beperkingen waar we door de uitbraak van het coronavirus mee te maken hebben. Daarnaast kunnen nabestaanden ook kiezen voor een intieme uitvaart in besloten kring. Om iedereen de kans te geven de uitvaartceremonie toch mee te beleven, wordt deze steeds vaker online aangeboden.


Gratis livestream uitvaart

Bij ’t Lief organiseren we uitvaartceremonies in kleine kring. Omdat niet iedereen de behoefte heeft aan een grootse uitvaart of aan een grote groep bekenden die op de dag van de ceremonie zelf aanwezig zijn. Omdat veel nabestaanden het belangrijk vinden dat iedereen het laatste afscheid toch bij kan wonen, bieden we een gratis livestream aan (tot 25 kijkers, daarboven op aanvraag). Nabestaanden beslissen zelf wie er voor het volgen van de online uitvaart worden uitgenodigd. Deze mensen kunnen vanuit hun eigen huis het afscheid meebeleven. De opname blijft tot 30 dagen kosteloos beschikbaar. Genodigden die er niet live bij aanwezig konden zijn bekijken de beelden op een later moment terug. Nabestaanden kunnen de beelden aanschaffen, zo hebben zij altijd de optie om op een later moment de uitvaart nog eens te bekijken.


Afscheid nemen is belangrijk

Iedereen neemt op eigen wijze afscheid van een dierbare. De manier waarop dat gebeurt is heel persoonlijk. Of het nu in gedachten op afstand is of dichtbij tijdens de uitvaartdienst. De bijzondere herinneringen aan de overledene voeren na een overlijden de boventoon. Omdat afscheid nemen zo belangrijk is bieden we altijd de mogelijkheid voor een livestream aan. Ook al kan of wil iemand er fysiek niet bij aanwezig zijn, hiermee krijgt iedereen de kans om de ceremonie van afstand bij te wonen. Familie of vrienden persoonlijk steunen is niet mogelijk met een livestream, maar het kan wel helpen bij de verwerking van het verlies.


Wilt u meer weten over de livestream? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij ’t Lief. Naast onze eigen voorzieningen zijn er ook uitvaartondernemers die zelf over goede apparatuur beschikken. Onlangs hebben we een crematieplechtigheid verzorgd waarbij gebruik is gemaakt van het platform van twitch. Er is altijd een creatieve oplossing mogelijk voor het verzorgen van een geschikte livestream.

Comments


bottom of page